SHANE WARNE BERCAKAP POKER DI AUSTRALIA DAN LIFE PLAYING CARDS
Toto

SHANE WARNE BERCAKAP POKER DI AUSTRALIA DAN LIFE PLAYING CARDS

bernilai $1,500 hanya tinggal beberapa hari lagi dan salah seorang atlet terkenal Australia akan beralih dari bujur kriket kepada rasa poker. Pemain kriket lagenda Shane Warne (gambar) akan menyertai aksi tersebut, dengan siri itu berlangsung pada 27-31 Mei di Star Gold Coast.

Kerjaya legenda Warne termasuk pelbagai anugerah dan menjadi ketua pasukan kebangsaan Australia. Dia dianggap sebagai salah seorang pemain boling terbaik yang pernah bermain permainan itu. Selepas bersara pada tahun 2007, Warne menjadi pengulas televisyen popular. Persaraan juga meninggalkan pemain berusia 51 tahun itu lebih banyak masa untuk menikmati permainan lain yang digemarinya, poker.

Dengan $151,000 dalam kemenangan kejohanan secara langsung, Warne tidak lekang dan kekal berdaya saing tinggi. Pada 2019, Warne menjaringkan wang tunai lawatan pertamanya di WPT Australia, juga di The Star Gold Coast, menduduki tempat ke-12 dengan harga $15,428. Warne dan anaknya Jackson kini kedua-duanya akan bermain di WPTDS Gold Coast dan poker nampaknya berjalan dalam keluarga.

“Ramai orang suka bermain poker di sini di Australia,” katanya. “Saya dibesarkan dengan ibu dan ayah saya mempunyai malam kad pada malam Jumaat, bermain pelbagai permainan kad.”

Poker adalah sebahagian besar daripada itu dan kegemarannya terhadap kad berterusan ke dalam kerjaya kriketnya. Pertaruhan dan menggertak menjadi tabiat biasa bagi Warne dan rakan sepasukannya.

“Dalam kriket kami mempunyai perjalanan bas yang panjang,” katanya. “Oleh kerana kami sukan global, kami bermain di seluruh dunia dan terdapat begitu banyak perjalanan. Kami cukup bertuah kerana mempunyai bas yang bagus dengan meja, dan sebaik sahaja kami menaiki bas, bang – kad dan cip akan keluar.

“Kadang-kadang ia akan menjadi perjalanan bas enam atau tujuh jam dan kami akan terus bermain poker. Semasa kelewatan hujan, kad akan keluar di bilik persalinan juga dan kami akan terus bermain.”

Warne bermain dengan baik dalam permainan tersebut dan telah ditandatangani oleh 888poker selepas bersara untuk mengelilingi dunia bermain kad dan mewakili jenama. Dia mengajar Jackson cara bermain juga semasa perlawanan di rumah.

Kedua-duanya terus bekerja dan belajar permainan dan Jackson memenangi ketiga dalam kejohanan di Australia awal tahun ini. Kini dengan COVID di cermin pandang belakang, ramai warga Australia gembira melihat adegan poker secara langsung kembali.

SHANE WARNE PEACE

“Kami sangat bertuah di Australia dan dunia agak iri hati terhadap Australia pada masa ini kerana kami cukup baik sejak tiga atau empat bulan lalu,” katanya. “Kami dapat mengembara tanpa topeng dan semuanya kembali normal di HK Prize Australia. Kami sangat bertuah kerana kami tidak mengalaminya terlalu teruk di sini.”

Selama bertahun-tahun, Warne telah mengenali beberapa nama besar dalam dunia poker termasuk Phil Ivey, Phil Hellmuth, dan Antonio Esfandiari. Dia bermain dalam acara amal Siri Dunia Poker Ante Up untuk Afrika pada tahun 2000-an dengan Hellmuth mengumumkan beberapa selebriti yang terlibat. Kriket tidak popular di AS, tetapi Hellmuth memastikan untuk menyebut betapa hebatnya personaliti sukan Warne di tempat lain di dunia.

“Saya menyelamatkan satu orang sehingga akhir,” Warne masih ingat kata Hellmuth. “Namanya Shane Warne dan anda mungkin tidak tahu siapa lelaki ini, tetapi dia mempunyai lebih ramai peminat daripada yang anda kumpulkan.”

Warne menambah: “Dia datang dan memalukan saya di hadapan semua orang. Ia adalah detik yang agak lucu.”

Dengan beberapa penampilan meja akhir dan wang tunai Acara Utama WSOP, Warne mengharapkan lebih banyak lagi di Star Gold Coast. Satu lagi larian besar adalah bagus apabila WPTDS mendarat di Gold Coast. Dia sedang mencari satu Keluaran SDY titik peluru utama untuk ditambahkan pada resume pokernya. Seorang penghibur cengkaman sepanjang kerjayanya, jangan bertaruh terhadap Dewan Kemasyhuran Kriket ini

“Saya telah membuat beberapa jadual akhir, saya telah membuat tunai di Acara Utama Siri Dunia, saya telah menjadi naib juara beberapa kali dalam beberapa penggelek tinggi, tetapi saya masih belum memenangi yang besar,” dia berkata. “Saya berharap 2021 adalah permulaan untuk memenangi sesuatu yang besar.”